vineri, 16 august 2013

Trei mituri care ne erodeaza relatia de cuplu

Mitul 1  Daca partenerul meu m-ar iubi cu adevarat nu ar mai simti dorinta sexuala sau n-ar mai fi atras de altcineva
A afirma acest lucru este la fel de absurd cu a spune ca un cuplu care are al doilea copil  n-ar mai trebui sa-l iubeasca pe primul sau n-ar trebui pur si simplu sa fie interesati de cel de-al doilea copil.
Mitul 2 – Daca partenerul meu ar fi fericit cu mine si daca as fi un sot(sotie) sau un iubit(iubita) bun, ar fi asa de satisfacut  incât n-ar mai vrea sa se intalneasca cu nimeni altcineva(cu nici un prieten, prietena, ruda etc..)
Aceasta judecata este chiar si mai insidioasa. În cazul primei judecati exista cel putin posibilitatea de a da vina pe partener pentru ca nu va iubeste suficient.Aceasta judecata se interpreteaza în urmatorul fel: daca partenerul este interesat de o alta persoana, este vina ta pentru ca nu sunteti un iubit(a) sau un sot(sotie) perfect(a), iar relatia trebuie sa fie un esec din vina voastra.Daca într-adevar credeti ca singurul motiv pentru care partenerul este interesat de altcineva este acela ca sunteti necorespunzator, acesta este un motiv important generator de gelozie!
Mitul 3 – Este absolut imposibil sa iubesti mai mult de persoana  in acelasi timp.
Aceast mit este construit pe ideea existentei unei “economii drastice de iubire”, pe credinta ca iubirea este o resursa finita.

Prima judecata exprima o teama adânca ca nu suntem iubiti si ca vom fi abandonati.
A doua loveste direct în nesiguranta noastra si în frica de a nu fi corespunzatori sau demni de iubire
A treia este teama de privare si o foame de iubire si de atentie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu